Sala weselna Dąbrówka
Opis oferty
MENU JEDNODNIOWE WESELE PROPOZYCJA I 150zł
Powitanie Pary Młodej chlebem i solą przez Szefa Sali
Powitanie Pary Młodej oraz gości szampanem
Obiad (2 porcje na osobę) Rosół z makaronem Rolada wieprzowa Udko faszerowane pieczarkami Karczek po bawarsku Kluski jasne i ciemne Modra kapusta Kapusta biała zasmażana Surówka wiosenna
Deser Puchary lodowe z owocami sezonowymi i bitą śmietaną Owoce
Kawa, herbata kruche ciasteczka maślane Ciasta firmowe 5 rodzajów
Zimna płyta Płyta mięsna, wędliny (sztufada wieprzowa, schab ze śliwką, szynka z komina, polędwica sopocka, pieczeń rzymska) Płyty serowe Tymbalik z drobiu Ryba po grecku Śledź z marynowaną cebulą Sałatka z brokułami Sałatka z kurczakiem Pieczywo z własnej piekarni Masło I
/ kolacja (1,5 porcji na osobę) Filet po parysku Karczek duszony w warzywach a’la sztufada Szaszłyki Ziemniaki pieczone Ryż z warzywami Surówka biało-czerwona
II kolacja Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem
III kolacja Bogracz lub flaczki
MENU JEDNODNIOWE WESELE PROPOZYCJA II 175zł
Powitanie Pary Młodej chlebem i solą przez Szefa Sali
Powitanie Pary Młodej oraz gości szampanem
Obiad (2,5 porcji na osobę) Rosół z makaronem Rolada śląska wołowa/wieprzowa (50/50) Udko z kaczki konfitowane Karczek pieczony w warzywach w asyście piwa Kluski jasne i ciemne Ziemniaki puree z koperkiem Modra kapusta Kapusta biała zasmażana z grzybami Buraczki tradycyjne
Deser Puchary lodowe z owocami sezonowymi i bitą śmietaną lub szpajza Owoce Kawa, herbata kruche ciasteczka maślane Ciasta firmowe 5 rodzajów
Zimna płyta Płyta mięsna, wędliny, wędliny dojrzewające (sztufada wieprzowa, schab ze śliwką, schab z morelą, szynka z komina, polędwica sopocka, pieczeń rzymska, szynka brandenburska) Szynka parmeńska z melonem, dresing malinowy Płyty serowe Tymbalik z drobiu Ozór wieprzowy, śliwka węgierka, piana chrzanowa Sałatka pikantna wieprzowina sałatka grecka Caprese Ryba po grecku Tatar wołowy Śledź w śmietanie a’la matias Pieczywo z własnej piekarni Masło
I kolacja (1,5 porcji na osobę) Kotlet schabowy na smalcu Devolay z serem i masełkiem Faszerowana pierś z kurczaka Pieczeń z szynki Frytki steak house Ryż w curry Bratkartofle Sałatka coleslaw Mix sałat z sosem winegret Sos grzybowy
II kolacja Pokaz szefa kuchni: udziec wieprzowy ciapkapusta sos chrzanowy
III kolacja Flaczki cielęce z szafranem lub boeuf strogonow MENU
JEDNODNIOWE WESELE PROPOZYCJA III 195zł
Powitanie Pary Młodej chlebem i solą przez Szefa Sali
Powitanie Pary Młodej oraz gości szampanem
Zupa Tradycyjny rosół z makaronem
Danie główne (3 porcje na osobę) Rolada wołowa Rolada wieprzowa z białą kiełbasą, majerankiem Karczek pieczony w warzywach w asyście piwa Policzki wieprzowe macerowane w wytrawnym czerwonym winie Kluski jasne i ciemne Ziemniaki z koperkiem Ryż z warzywami Modra kapusta Kapusta kiszona zasmażana z grzybami leśnymi Surówka sezonowa
Deser Puchary lodowe z owocami sezonowymi i bitą śmietaną Owoce Kawa, herbata kruche ciasteczka maślane Ciasta firmowe 5 rodzajów Szpajza
Zimna płyta Płyta mięsna, wędliny, wędliny dojrzewające (sztufada wieprzowa, schab ze śliwką, schab z morelą, szynka z komina, polędwica sopocka, pieczeń rzymska, szynka brandenburska, chorizo, salami) szynka parmeńska z melonem, dresing malinowy Płyty serowe, sery twarde, kozie, francuskie Tymbalik z drobiu Ozór wieprzowy, śliwka węgierka, piana chrzanowa Galaretka wieprzowa Sałatka pikantna wieprzowina Sałatka grecka Caprese Ryba po grecku Tatar wołowy Oryginalny śledź a’la matias, wędzona śliwka ,fenkuł, pomarańcza Pieczywo z własnej piekarni Masło
I kolacja (2 porcje na osobę) Polędwiczka wieprzowa z borowikami Filet z indyka z jalapeno Pularda z bekonem, kaparami, suszonymi pomidorami Szaszłyki drobiowe Ziemniaki puree Frytki Ziemniak pieczony, rozmaryn, gzik Bukiet warzyw Sałatka czerwona fasola i soczewica
II kolacja Pokaz szefa kuchni: udziec wieprzowy ciapkapusta sos chrzanowy
III kolacja Flaczki cielęce z szafranem lub boeuf strogonow
OPCJE DODATKOWE
Przystawka10zł/os. łosoś gravlax lub hekele ze śledzia Tort weselny 10zł/os. Pokaz szefa kuchni 15zł/os. (udziec wieprzowy, ciapkapusta, sos chrzanowy) Pokaz szefa kuchni 30zł/os. (faszerowany prosiak, ciapkapusta, sos chrzanowy) Bufet wiejski 10zł/os. minimum 30 osób (krupniok, żymlok, tradycyjne tuste, salceson 2 rodzaje, wiejski szałot, swojska kiełbasa) Krewetki królewskie z dipami 5zł/szt. (minimum 20 sztuk) Paella 10zł porcja podana w formie szwedzkiego bufetu (minimum 20 porcji) Żeberka w miodzie podane na placku ziemniaczanym 12zł porcja (minimum 20 porcji) Napoje: •Woda w dzbankach GRATIS •Soki w dzbankach - 6zł •Coca-cola, fanta, sprite 0,5l – 4zł •Woda gazowana/niegazowana 0,5l – 2zł
POPRAWINY 40zł/os.
Obiad Zupa do wyboru •Krem pieczarkowy •Rosół •Żurek Mięsa pozostałe z pierwszego dnia + jedno nowe 100% Kluski białe i ciemne Modra kapusta Kapusta zasmażana Surówka
Kawa ciasto Ciasta pozostałe z pierwszego dnia + 4 smakowe torty
Zimna płyta Wędliny Mięsa pieczone Sery Tymbalik Śledź po wiejsku Sałatka grecka Sałatka jarzynowa
Ciepła kolacja do wyboru •Bigos •Bogracz •Flaczki •Potrawka z ryżu •Barszcz z krokietem
Opinie (0)
Kalendarz
Wyświetlenia oferty: 599